Jonge kinderen


Les peutersSinds kort geef ik ook les aan heel jonge kinderen, vanaf vier jaar. Ik start met algemene muzieklessen, waarin bewegen en zingen en het gehoor ontwikkelen belangrijk zijn. Op een speelse manier doen we allerlei voorbereidende oefeningen voor de armen, handen en vingers. Op deze manier wordt het jonge kind vertrouwd gemaakt met het gebruik van de juiste spieren en bewegingen voor straks aan de piano.

Kinderen in de leeftijd tussen zes en acht jaar kunnen zich in het algemeen langer concentreren. Dus een half uur tot drie kwartier achter de piano zitten is meestal geen probleem. Op deze leeftijd leren kinderen snel. Hun grote enthousiasme en plezier in het spel zorgt ervoor dat er goede vorderingen worden gemaakt. Er wordt een stevige basis gelegd en het plezier in het piano spelen groeit duidelijk. Een goede begeleiding van thuis is voor deze ontwikkeling onontbeerlijk.

Als ze de tienerleeftijd hebben bereikt kunnen ze langs deze weg de muziek spelen waarin hun interesse ligt; klassiek, pop, jazz of misschien wel een mix. Pianoles is hier pianospel geworden. De pianodocent krijgt veel meer de rol van begeleider.